Sosyal Medya

Güncel

PKK’nın 15 Temmuz tavrı! ‘Örgüt 90’lı yıllara döndü’

Kanlı terör örgütü PKK son zamanda bombalı saldırılarını Türkiye’nin doğusunda artırdı. Ağırlıklı olarak polis ve sivilleri hedef alan saldırılarda birçok kişi hayatını kaybetti. Peki, PKK neyi hedefliyor? Saldırılarının altındaki mesaj nedir?



PKK, son zamanda bombalı saldırılarını artırdı. 15 Temmuz sürecinden sonra Cemil Bayık’ın ‘ÅŸehirlerde saldırıları artıracağız’ açıklamasından sonra birçok vatandaÅŸ ve güvenlik görevlisi hain saldırıların hedefi oldu.  En son Diyarbakır Bölge Trafik Müdürlüğü ve Van’da polis merkezlerine düzenlenen saldırılarda toplam 10 kiÅŸi ÅŸehit olurken,  100’den fazla kiÅŸi yaralandı.  PKK’nın ise son zamanlar da bombalı saldırılara ağırlık vermesi dikkat çekti.

Terör uzmanı Abdullah AÄŸar, “ PKK, Türkiye’de kaos ortamı oluÅŸturmak istiyor. Saldırıların temelinde geçmiÅŸte yapmaya çalıştıkları ama baÅŸarılı olamadıkları meskun mahal terörünü yeniden canlandırmak yatıyor. Halkı ÅŸiddet üzerinden boyun eÄŸdirmek istiyor. Bu giriÅŸimler 1990 yılının baÅŸlarında da denendi. Terör örgütünün son zamanda artan saldırıları 15 Temmuz sürecinin bitmediÄŸine iÅŸaret ediyor.” ifadelerini kullandı.

abdullah_agar
Terör Uzmanı Abdullah Ağar

Terör uzmanı Abdullah AÄŸar, PKK’nın son zamandaki saldırılarını ve içerdikleri mesajları AjanHaber’e deÄŸerlendirdi.

‘TÃœRKÄ°YE’DE GÃœVENSÄ°ZLÄ°K ORTAMI OLUÅžTURMAK Ä°STENÄ°YOR’

Devletin dengesini ve intizamını bozmaya çalışıyorlar. Türkiye’de kaos ortamı oluÅŸturmak gibi bir gayeleri var. 11 Temmuz 2015’te baÅŸlayan kırsal ve kırsala dayalı meskun mahal terörü baÅŸarılı olmamıştır. Bu terörün üretmiÅŸ olduÄŸu etkiyle ve FETÖ darbe giriÅŸiminin üretmiÅŸ olduÄŸu etki birleÅŸtirilerek tüm Türkiye’de güvensizlik ortamını derinleÅŸtirmek için çeÅŸitli kurumlara saldırı giriÅŸimleri var. Bunların temelinde geçmiÅŸte yapmaya çalıştıkları ama baÅŸarılı olamadıkları meskun mahal terörünü yeniden canlandırmak yatıyor.

‘TOPLUMU PROVOKE EDÄ°P, AYRIÅžTIRMANIN PEŞİNDELER’

Halkı şiddet üzerinden boyun eğdirmek istiyor. Bu girişimler 1990 yılının başlarında da denendi. Halk devletten yana tavır koymaya başlayınca örgüt var olan şiddet gücünü ortaya koymaya başladı. Toplumu provoke edip, halkı ayrıştırarak meskun mahal teröründe başarılı olmak istiyorlar.

‘15 TEMMUZ SÃœRECÄ° BÄ°TMEDÄ°’

Terör örgütünün son zamanda artan saldırıları 15 Temmuz sürecinin bitmediÄŸine iÅŸaret ediyor. Buna biz ‘zamana ve alana yayılıp sıralı eylemlerin katlayıcı etkisi’ diyoruz. Terör örgütleri sırasıyla Türkiye’de eylemler gerçekleÅŸtiriyor. Toplumun moral- motivasyonu bozmak, kendi güçlerini artırmak ve güvenlik güçlerine karşı güvensizlik oluÅŸturmak isitiyorlar.

‘AB VE ABD’NÄ°N TUTUMUNU GÖRMEK Ä°STEMEDÄ°K’

ABD ve AB’nin Türkiye karşı tutumları ‘kızıl derili’ taktiÄŸidir. Batı’nın Türkiye karşı tavrı ve ne yapmaya çalıştığı bellidir. Biz bu tavrı anlamak istemiyoruz. Bir güç ve beka savaşı var. Bu savaşın getirdiklerinin hepsini uyguluyorlar. En başından beri Batı’nın tavrı belliydi, Türkiye anlamak istemedi.

 

Kaynak: Ajanshaber

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.